Mökkurs Årskrönika 2009

 

Här kommer nu min årskrönika för 2009

Så har ju nu ytterligare ett år förflutit, inge särskilt kul år för min matte och gården, men jag har haft några ljuspunkter, som t ex i våras så åkte jag iväg för att visa upp mig på Hingstfestivalen (kommer i år vara 17 april på Strömsholm) den var jag ganska nöjd med, jag tog en liten repa med matte i tölt och pass, sedan släppte hon mig lös i manegen och en massa folk glodde på mig från läktarna, så jag ställde mig och glodde tillbaka !!!!

Sommaren avlöpte ganska lugnt, jag åkte från festivalen ner till Marcus på Stenholmen. I och för sig hade de ett ståhej på Stenholmen den 1 maj, och eftersom matte inte kunde komma så bjöd jag Marcus på en åktur till publikens förtjusning. Så värst många dambesök blev det inte i sommar, men åldern tar väl ut sin rätt, inte för det är något fel på min fertilitet, snarare tvärtom, men de flesta damer av värld har ju redan besökt mig en eller två gånger, en del fler gånger än så. I somras föddes i alla fall två jättesöta döttrar till mig från mina favoritdamer, Vepja och Aska. Vepjas lilla tjej var efterlängtad, hon fick namnet Valkyria. Att min gamla favoritfru ASKA, SKULLE KLARA AV ATT BÄRA FRAM YTTERLIGGARE EN AVKOMMA EFTER MIG var en chansning, men det gick vägen, och en mini-Aska föddes, till mattes o allas glädje. Aska II blev ju förstås namnet, en liten tuff dam som susar runt i pass och krullet rätt upp !!!! Hon är nr 4 i en rad helsyskon.

 

Ja, hösten var stillsam tills det började dra ihop sig till Ericsson Globes årliga horse show. Självklart var jag nu ju inplanerad i år, och fick en mycket värdig ryttare på ryggen, en världsmästare, precis som jag själv. Gummi Einarsson, han har ju ridit mig förut på Globen, men då var han inte världsmästare, så det kändes lite extra förnämligt i år, när jag susade fram över arenan till allas förtjusning. Självklart var det mig alla såg mest på i showen, även om jag inte fick min rättmätiga roll som kung i showen, men mitt framträdande var ju kungligt och världsligt!!!

 

Faktiskt precis innan Globen, var matte inbjuden att mottaga mitt pris på hästgalan i Västerås. Tyvärr kunde hon inte deltaga, så när jag nu äntligen fick hederspremie för avkommer kunde vi inte vara där och ta emot det med pompa och ståt!!! (inbjudan kom ca 2 veckor före och då hade matte allaredan planerat en resa, lite ledsamt för matte som har väntat sååååå länge på att de äntligen skulle ge mig den äran.)

 

I skrivandes stund är det faktiskt nytt år , det tionde året på det nya decenniet. Det här året ser jag verkligen fram emot, och hoppas jag, får ha hälsan med mig. På självaste vår Nationaldag här i Sverige, fyller faktiskt jag 25 år, det Ni…. och inte nog med det, i augusti firar jag 20-årsjubileum här i Sverige. 1990 kom jag med flyg från Island till Billund i Danmark, åkte sedan lastbil med kompisen Vorbodi och vår ledsagare Jon Petur Olafsson, hela vägen till Fors. Där klev jag av på svensk mark för första gången. Gissa om matte hade väntat!!! Ja gnugga nu partyknölarna för jag förväntar mig att bli hedersgäst på minst två jubileumsfester iår! Ha ett bra År !!!

 

Mökkur ( vid pennan matte)

 


Sidan uppdaterad 2012-05-27

 

Copyright © Erica Osterman 2003 - 2007