MöRS-hästar

Här kan alla medlemmar presentera sina hästar, oavsett om man tävlar eller ej. Skriv lite om dig och din häst och skicka in till webmastern!

 

Una frá Árbakka

e: Sokki frá Kolkuósi u: Glóð frá Kolkuósi

Ägare: Emma Larsson

Vi köpte Una 18 januari 2007av Elisabeth Särenfors från Örnäs. Hon hade tidigare stått hos Familjen Sandberg i Linköping. Una är fyrgångare som är ca 140 cm och fux. Hon är född 1995 på Island. När hon blir lite irriterad kan hon bli stark och envis. :) Una står hos oss på Smådalarö. Hon är min lilla rosett plockare. :)

 

Garpur frá Sydra-Langholti

e: Stigandi frá Saudarkroki u: Fluga 6070 frá Sóleyjarbakka

Ägare: Bengt Larsson

Vi köpte Garpur av Marie Carlsson i augusti 2007 till pappa i födelsedagspresent. Garpur är ca 147 cm, fux och han är född 1990. Han är ganska bestämd i hagen men jätte snäll annars. :) Så nu står han hos oss på Smådalarö och har det jätte bra!

Salka frá Sandfelli

e: Elgur frá Hólum u: Maistjarna frá Sandfelli

Ägare: Karin Larsson

Salka är våran första häst och är född 1990. Hon tycker det är onödigt att gå långsamt och att vara sist, när man kan gå fort och ligga först. Hon har tränats mycket av Marie Carlsson men tycker nu att hon är färdig utbildad och blir lite sur om hon tvingas ner på volten. Salka vart betäckt sommaren 2007 med Mökkur frá Varmalaek. Salka är liten men kaxig, hon vet vad hon vill och inte vill. Hon blev 5:a i en hopptävling, 60cm. 90cm är inte lika lätt, då kommer man bara över halva hindret. Hon är troligtvis 5-gångare men har bara ridits som fyrgångare. Salka står på Stall Smådalarö Gård.

Kolfaxi frá Fruemose

e: Djákni frá Hvolsvelli u: Hrafntinna frá Barkastöðum

Ägare: Sofia Larsson

Kolfaxi är född den 5 juni 2000. Vi köpte honom av Nina Keskitalo vintern 2005. Då var han inte tölt satt. Han lämnades kvar på Örnäs för att sätta tölten på plats. Han kom hem och vi fortsatte med tölten under en hel sommar och lyckades till slut hitta den med Marie Carlssons hjälp. Vi tränar fortfarande 1 gång i veckan för Marie. Nu har vi börjat tävla, oftast med goda resultat. Han är en 4-gångare med fina steg Länge var han den enda killen i hagen men sommaren 2007 så kom Garpur som snabbt blev hans bästa kompis. Kolfaxi står på Stall Smådalarö Gård.

 

Brúða frá Syðra-Skörðugili

e: Fáfnir frá Fagranesi u: Freydís frá Hesti

Ägare: Familjen Larsson

Brúða är våran lilla pensionär, som älskar mat. Hon är lite stel på morgnarna men när hon kommer ut i hagen piggnar hon till. Hon är född 1985 och är den som bestämmer i hagen. Alla andra hästar tycker om Brúða. Vissa dagar kan hon vara lite seg men det är INTE alla dagar! Varje vår brukar hon ha en liten vår rusning och vid insläppet tar hon oftast en tur bort till golfbanan. Tyvärr har hon spatt så vi måste rida henne lite försiktigt utan tölt. Men hon är ändå en glad 5-gångare. Hon står på stall Smådalarö Gård.

 

Fenja från Dafnes

e: Litur fra Kletti u: Fifa fra Sturlureykjum

Ägare: Sussi Wiberg

Jag köpte Fenja 2006 från Småland. Hon hade då varit hos dåvarande ägare bara i 5 månader. Fenja är en känslig häst med mycket nerver och man får tänka mycket säkerhet när man hanterar henne. Fenja är född 1994 och börjar komma upp i vuxen ålder - de flesta som ser henne tror att hon är en unghäst pga hennes nervositet. Fenja har fått 3 föl, det senaste 2008 - ett stoföl med namn Silfra som ser lika dan ut som sin mamma. Fenja står uppstallad på Vädersjöö gård.

 

Vök frá Syðra-Kolugili

e: Vindur fra Þorkesholi u: Kengala fra Syðra-Kolugili

Ägare: Katina Wiberg

Vi köpte Vök i december 2007 från Strömstad. Hon var då dräktig med Sproti von Aubachtal. Hon fick ett hingstföl sommaren 2008 som fick heta Blundur (såld till Bengtsfors). Vök har börjat sin utbildning i maj 2009 efter en ganska omfattande skada som nu är läkt. Tyvärr har hon eksem, men med täcke har hon ingen symtom. Vök är en liten tjej och mäter ca 130 cm, hon är född 1998. Färgen är silvermusblackskäck. Vök är uppstallad påVädersjöö Gård .

 

Huginn frá Prestsbæ

e. Sveinn-Hervar frá Þúfu  u. Hrefna frá Víðidal


Ägare: Jasmine Thelander

Huginn är född 2002 på Island och kom till Sverige i december 2007. Jag köpte Huginn i mitten av januari 2010.
Vi håller fortfarande på att lära känna varandra och tanken är att vi ska komma ut och tävla lite under 2011

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad 2012-05-27

 

Copyright © Erica Osterman 2003 - 2007